lørdag den 3. november 2012

Har du et medlemskort?

Den sætning bliver man stillet i stort set alle butikker nu om dage!

Med et medlemskort kan du opsamle plus- eller bonus- eller “noget andet”-point, som du kan anvende senere eller i en special shop.

Men helt ærligt, hvis alle butikkerne kan give dig medlemsrabat på alt muligt, hvorfor sætter de så ikke bare prisen ned!

Hvorfor skal jeg slæbe rundt på alverdens små plastickort for at få rabat i alle de butikker, jeg handler i – ja jeg kunne selvfølgelig bare sige nej tak, men hvem vil snyde sig selv. Min bankkonto siger, at det vil jeg ikke. Altså indeholder min pung indtil flere små plastickort.

Men ikke nok med det – det enkelte kort kan også bruges i andre butikker, end den kæde det er udsted til. Og nu skal man så holde tungen lige i munden, for ikke at snyde sig selv …

Kvicklys/Coops medlemskort giver ekstra PlusPoint når du:

 • opretter et OK Benzinkort
 • køber ferie hos Apollo, Spies, Expedia, Danland, DanCenter, Lalandia og en række andre rejsebureauer med rabat på enkelte rejser
 • skal servicere bilen hos Applus Bilsyn, AutoMester, Codan Bilforsikring, Falck Vejhjælp, GlasXpert, Europcar, Sixt biludlejning, Sixt Mini-Lease.
 • vil købe, opvarme eller forsikre dit hus gennem Robinus, EDC, Buch og Baruha, Codan forsikring, Gardin Lis, El-Natgurgas-Fyringsolie fra OK
 • handler forsikringer hos Codan eller får uvildigt økonomitjek hos Uvildige.dk
 • handler hos Kokken & Jomfruen eller Smageriet
 • vil i teatret, pt. er der point at tjene på 7 forskellige forestillinger
 • bestiller 3 numre af Bo Bedre, Illustreret Videnskab, Liv, Historie, Woman, Bolig Magasinet, Aktiv træning, I form, Bil Magasinet, Gør det selv, Penge & Privatøkonomi, National Geographic og Costume
 • køber briller hos Tiele
 • melder børnene ind i Falck Børneklub
 • køber ind i Red Barnets onlineshop
 • nååår ja og så i Coops butikker selvfølgelig

Matas medlemskort giver 1 point, hver gang du køber for 10 kr. hos:

 • Inspiration
 • Nordisk Film Biografer
 • Profil Optik
 • Sportigan
 • Tøjeksperten
 • Matas Smiley

Ud over disse to kort indeholder min pung også et

 • Flip kort til Bog & Ide, der giver rabat på bøger og kontorartikler
 • rabatkort til frisøren, så jeg kan opspare penge til at købe alt for dyre hårprodukter
 • medlemskort til Sportigan
 • rabatkort til fremkaldelse af fotos (hvorfor købte jeg dog det?)
 • benzinkort (med virksomhedsrabat)
 • kort til autohjælp til mc (med virksomhedsrabat)
 • kort til autohjælp til bil (hvorfor i alverden skal jeg have to kort fra samme forsikringsselskab)

Så min tegnebog ligner noget, der tilhører en velbjerget middelalderlig kvinde – men ak, jeg er bare nødt til at have alle mine rabatkort med mig, så jeg kan handle lidt billigere og få økonomien til at hænge sammen.

Måske kom det til at ligne en reklame for alt den rabat man kan få, det er det ikke – det er et surt opstød over hvor uigennemskueligt det er blevet at handle og sammenligne priser.

Må jeg opfordre butikkerne til at droppe alle de rabatkort og sætte priserne ned i stedet for.

12 kommentarer:

 1. Det er ikke nemt at være butik i dag... ;-)

  Jeg har også en god stak af de kort, og jeg er ekspert i at glemme dem derhjemme. For når pungen bugner, så piller jeg dem ud, jeg jo ikke lige skal bruge. Og glemmer dem.

  Så føler man sig snydt, når man står i en butik og KUNNE have fået rabat. Men det er jo min egen skyld... ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mia, jeg kan godt forstå, at butikkerne forsøger at holde på deres kunder. Og den med de glemte kort - DEN kender jeg godt :0)
   KH Anette

   Slet
 2. Jeg er fuldstændig enig med dig. (men jeg kender også fordelene set fra butikkernes side)
  Jeg har (endnu) "kun" til Brugsen og OK og dem har jeg haft de sidste 20 år.
  For ca. et år siden skulle Allan have et nyt jakkesæt, og han var "nød til" at sige ja tak til medlemskortet, for at spare mange hundrede kroner. Kortet er ikke brugt siden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Pia, ja jeg kan også godt forstå butikkerne, jeg ville bare hellere have at de konkurrerede på pris, butiksindretning og service i stedet for kort. Det er da utroligt, at man er nødt til at få et lille plastickort for at få rabat, og i jeres tilfælde har det jo alligevel ikke gjort, at i har handler i den butik flere gange.
   KH Anette

   Slet
 3. Åh ja, vi svømmer i fordele, rabatter og mængder af små stykker plast.
  Nogle gange siger jeg nej tak. F.eks butikker jeg ikke kommer så meget i, men man vil jo gerne have det til en lidt billigere pris.
  Når der skal ses på pung, er den jo ved at være på størrelse med en mindre dametaske, for der skal være små rum nok til at alle kortene (næsten) får et rum hver.
  Jeg bruger mit Coop og Forbrugsforeningen meget, og Matas kommer nok på en 3. plads, men de andre... De bliver i pungen for hvis nu...

  Hvis nu man fjernede alle medlemskort/rabatter og omdelte reklamer (som jeg ikke endnu har fået frasagt) så kunne priserne vist blive bare en lille smule billigere.
  Men ja, det er jo os forbrugere der må starte med at sige nej :0)

  God weekend
  kh Kari

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kari, du har ret vi er selv nødt til at gå først som forbrugere, men ingen af os ønsker jo at betale mere end nødvendigt.
   KH Anette

   Slet
 4. Jeg siger som dig og ville ønske, at butikkerne ville droppe rabatkort og sætte priserne ned i stedet for. Men du gjorde mig meget klogere på, hvor man kan få rabat. KH

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame, ja det er med at huske, hvor de enkelte kort giver rabat eller bonuspoint. Måske skal man bare vise alle sine kort i alle de butikker man handler i og spørge om noget af det giver rabat ;0)
   KH Anette

   Slet
 5. Ihhh hvor har du ret, jeg har også en pæn stak af de dumme kort. Coop, forbrugsforeningen og matas er dem jeg bruger mest, næst efter dankortet.. Mit absolutte yndlingskort. :-)

  SvarSlet
 6. Tak Inge, ja Dankortet, det kan vi ikke undvære ;0)
  KH Anette

  SvarSlet
 7. Jeg har kun til Ikea, det har jeg haft i mange år. Jeg ved godt at det er lidt dumt at sige nej tak og ikke spare lidt penge, men jeg vil simpelthen ikke have alle de kort, og som du skriver hvis alle sagde nej så kunne det jo være at butikkerne satte prisen så alle fik den samme rabat! God søndag til dig..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie, godt gået, vi burde alle gøre som du. Jeg syntes bare ikke jeg har råd ...
   KH Anette

   Slet