torsdag den 14. marts 2013

Skriv en ny historie

På Gitte Koldtofts Facebook-side læste jeg i dag om det yderst effektive coatching værktøj, at “Skrive en ny historie”. Altså, at omskrive det, der sker i dit liv til en positiv historie.

Det har jeg egentlig været i gang med et stykke tid – altså at omskrive et par af kapitlerne i mit liv – jeg vidste bare ikke, at det også var en coatching-ting. Men det er jo også lige meget. Det gav bare en meget god overskrift til indlægget – som også fortæller lidt om, hvorfor der har været stille på bloggen et stykke tid.

Et af de store og tunge kapitler i mit liv har jo været Mr.X, men han er nu reduceret til en fodnote. Sidste år flyttede han ned til sin veninde, men han er nu blevet sendt ud af døren igen, da flasken stadig har for stor magt over ham. Så i 14 dage har han være helt forsvundet fra jordens overflade – eller ingen vidste i hvert fald, hvor han var, efter han var udskrevet fra en indlæggelse til afrusning.

Ændringen er, at ingen her i husstanden gjorde sig de store anstrængelser i den anledning. Vi forholdt os alle afventende på en telefonopringning – enten fra ham selv eller en offentlig myndighed – og enten med besked om liv eller det modsatte.

Og følelsen af “ligegyldighed” er i den sammenhæng en særdeles positiv følelse, det berører mig simpelthen ikke længere. Selvfølgelig tænker jeg på minde drenge og sørger for omsorg over for dem, men ellers er der ingenting – kun en fodnote.

Og det var for øvrigt ham selv, der ringede op, så der er liv! Men et liv som drengene har fravalgt, med mindre han kan bevise, at han kan være ædru de næste 6 måneder.

Og jeg er stolt af mine drenge, de har lært at passe på sig selv og sætte deres egne grænser – de har godt nok lært det på den hårde måde – men de har lært det og kan tage det med sig i resten af deres liv.

16 kommentarer:

 1. Hvor er det dog dejligt, at I er kommet så langt! Jeg tror bestemt, man er i stand til at ændre på historien om sit liv, og nu vil jeg prøve at finde coatching-værktøjet, “Skriv en ny historie”. KH

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame, det giver en dejlig ro, at finde sit tilpas med situationen.
   KH Anette

   Slet
 2. Dejligt at I alle er nået så langt, det har helt sikkert været hårdt, men nu begynder det hårde arbejde så at kunne betale sig.
  God weekend til dig Anette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, ja nu kan vi begynde at koncentrere os om os selv og komme helt til hægterne.
   KH Anette

   Slet
 3. Dejligt at I har kunne skrive jeres historie om, og til det bedre..God weekend..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie, ja nogle gange skal man prøve at se tingene fra en anden - og helst mere positiv - side.
   KH Anette

   Slet
 4. Man vælger ikke selv sin historie, men man kan til dels selv vælge, hvordan man vil leve med den. Rigtig god weekend til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis Susanne - det er ikke hvordan man har det, det er hvordan man tar' det - der betyder noget.
   KH Anette

   Slet
 5. Det er jo den Narrative tilgang og det tror jeg faktisk på, vi er selv med til at forme livets gang og kan hvis vi ønsker det, skrive historien om ved at lægge fokus på en anden fortælling...! En fortælling er jo altid kun en "del fortælling" :-)
  Hvor herligt at se det i praksis, jeg bruger det i mit lederskab :-))

  Herligt at finde din blog :o)

  Dejlig tirsdag kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til OddStyle, dejligt med nye ansigter og nye ord. Spændende hjemmeside du har, jeg glæder mig til at læse mere.
   KH Anette

   Slet
 6. Jeg glæder mig på dine og drengenes vegne. Det hele handler jo om at få det bedste ud af livet, selvom man ikke altid kan vælge den vej man allermest ønsker sig. Der er altid positive ting i livet, men ind imellem kan de være svære at få øje på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Pia, ja nogengange kan de være svære at finde, de små lyspunkter. Men de er der altid.
   KH Anette

   Slet
 7. Puhha. Jeg har det også sådan. Med børnenes far. Han er så beruset, og usoigneret, og fuldstændig væk fra enhver fornuftig samtale.

  Jeg har grædt og tryglet og hadet og elsket og kæmpet ... de første 16 år, med ham som ægtefælle. Og så 5 år som eksmand, der har brændt sine børn af gang på gang.

  Nu er jeg endelig ligeglad... Og ærligt.. den dag det er ovre, og hans lever siger tak for denne gang ---> så kan jeg kun føle lettelse.

  Desværre- og heldigvis...

  Knus til dig :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja, det er mærkeligt - hvis nogle havde sagt til mig, at jeg en gang ville blive ligeglad med et andet menneske, endda et jeg havde kendt godt, ville jeg have benægtet det.

   Men man kan (heldigvis) komme helt derud. Desværre og heldigvis, som du skriver. Men vejen går netop gennem kamp, nederlag, had og fortvivlelse, og til sidst er der kun selvbeskyttelse tilbage.

   Knus til dig også
   KH Anette

   Slet
 8. Det er vanskeligt, det er ikke alt, der kan skrives positivt, men man kan i det mindste fokusere på de positive momenter, som man har oplevet. Jeg synes det værste er falske anklager (det er jeg ikke ene om).
  Når det gælder om at tage afstand fra andre menneskers angreb, er der forskel på om der er voldeligt had (og det findes i grader) og så må man jo beskytte sig, det er ikke nok med positiv tænkning.

  Men når man er fri af det negative har man lov til at glæde sig over det (endelig noget positivt, - :) ) og man har lov til at glæde sig over at der også er gode mennesker, som har "hørt" eller set én selv som et positivt menneske. Nu bliver jeg lidt grebet af emnet og kan ikke lade være med at skrive lidt højstemt:

  Det vigtigste for mig er den glæde jeg får ved at se det positive i andre mennesker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Donald
   Glæden over det positive bliver så meget større, når man har virstet sig fri af det negative. Og kan se og blive set som noget positivt.
   KH Anette

   Slet