onsdag den 12. september 2012

Blogpause

Det er blevegt til en længere blogpause, det var egentlig ikke meningen, men livet kom på tværs.

Jeg har været plaget af nærmest kronisk træthed og har ikke haft overskud til at sidde ved pc'en efter arbejdstid. Jeg tror simpelthen krop og sind havde behov for ro og fred oven på de mange "begivenheder", der er kommet væltede i år.

Nu var der endelig ro. Min far er næsten helt ovenpå igen, Mr.X kom hjem fra sit behandlingsophold, var positiv og overbevist om, at alkohol ikke længere var en del af hans tilværelse. Vi er helt på plads i den nye lejlighed, og er faldet godt til.

Og så kom trætheden, men der har heller ikke været tid til afslapningen i lang tid. Og det har været godt bare at sidde i sofaen og slappe af.

Samtidig har jeg gennemgået Familieprogrammet for pårørende til misbrugere, det har været spændende, udfordrende og givet stof til eftertanke. Der er helt sikkert ting i mit liv, der skal ændres, dårlige vaner der skal "slettes".

Så nogle af timerne i sofaen er blevet brugt til at gennemgå materialet nøje og finde de områder, hvor jeg selv er "ramt", og hvor jeg har lidt at arbejde med. For selv om jeg trode, at jeg ikke var så hårdt ramt som medafhængig, fordi vi ikke har boet sammen i mange år, og slet ikke i årene, hvor det har været værst, har jeg også mønstre, der trænger til at blive set efter i sømmene og ændret.

Også for den medafhængige er det første skridt at blive bevidst. Bevidst om de reaktionsmønstre der ligger på rygraden, og være bevidst om, hvad man gerne vil ændre.

Og det har hjulpet - desværre har vi allerede haft mulighed for at teste det, for I søndags viste det sig, at Mr.X er i tilbagefald. Det var et hårdt slag, og al magtesløsheden og uroen vendte straks tilbage.

Men vi har taget os af os selv, sørget for at vi kan komme videre på en måde, så vores hverdag hænger godt sammen. Og så må Mr.X passe sig selv, jeg ved han har fået redskaber og personer der kan hjælpe ham, og jeg tager ikke længere ansvar for andet end mit eget liv - og mine drenge.

Det blev lidt tungt, men sådan er livet lige nu - og der er gode ting i vente :0)

10 kommentarer:

 1. Hvor er det dog trist med Mr. X!
  Ja, nogle gange kommer livet på tværs, men det er dejligt, at du har fået redskaber til at passe på dig selv, og at din far har det bedre. KH

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame, ja det er godt der er hjælp til familien også, og jeg er godt på vej. Sådanne ændringer kommer ikke lige med det samme, men det har allerede hjulpet og skal nok blive helt godt med tiden.
   KH Anette

   Slet
 2. Det er klart at det tager tid at bearbejde og lære og være og i det hele taget finde ind til livet ovenpå store omvæltninger. Det er jo et tab, når ens kære flygter fra livet ved stofmisbrug. Jeg siger tak for kommentar på dax2 og håber at Mr.X må tage ansvaret for sig selv. Det er jo hans livs store opgave. Der er sikkert nogle positive ting, du kan rose ham for, ved lejlighed. Det kan gøre mirakler (og det behøver vel ikke at betyde at man gør sig afhængig i et forhold?) Jeg oplevede igår at formanden ved et foreningsmøde til sidst sagde "og nu Ris og Ros! Hvem har noget godt at sige?" - det gav en fantastisk god stemning, ikke mindst da en kollega kom hen og sagde "det var et godt blad, du lavede!"

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Donald, der er helt sikkert gode ting også - og een af de ting jeg har lært, er at fortælle at vi gerne vil den gode side af personen, men også forbeholder os ret til ikke at ville misbrugeren. Og at man godt kan tage afstand fra en del af en person, uden helt at afskrive vedkommende. Vi er bare nødt til at føle efter hvad vi har plads og overskud til.
   Og ja alle mennesker har brug for ros og alle bliver glade for en positiv kompliment - dem skal man dele ud af med rund hånd.
   KH Anette

   Slet
 3. Kan godt forstå du bare trænger til at slappe og og tænke på dig selv og drengene når du har fri... og da øv at hører at Mr X er på afveje... god der er nogle som kan ta over så du ikke står med det hele helt alene... sender de bedste tanker og kram... Knus

  SvarSlet
 4. Tak May Britt, ja det er godt han har fået både andre mennesker, men også værktøjer til selv at komme videre. Man angsten sidder stadig i rygraden. Har heldigvis hørt fra pålidelig kilde, at han er på vej op igen, så behøver jeg ikke tjekke om der er liv.
  KH Anette

  SvarSlet
 5. Dejligt at høre fra dig igen Anette, det er godt nok op ad bakke med Mr.X for pokker hvor er alkohol en træls medspiller.
  Varme og gode tanker til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, ja det er en uhyggelig sygdom, som er meget svær at bekæmpe. Og nu hørte jeg lige i radioen, at de fleste kommuner behandler alkohol med medikamenter der ingen effekt har, det gavner i hvert tilfælde ingen. Det er uhyggeligt.
   KH Anette

   Slet
 6. Dejligt at du er tilbage!
  Hvor er det anstrengende at X plumpede i igen. Men godt at I kan komme videre nu med de redskaber I har fået.
  Ro på! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kong Mor, ja det er anstrengelser, men nu er vi kommet os over chokket og livet går videre og vi passer på os selv.
   KH Anette

   Slet