fredag den 13. juli 2012

5 uger

I morgen  er det 5 uger siden drengenes far - fremover kaldet Mr.X - blev indlagt til behandling for sit alkoholmisbrug. Og dermed også i morgen han kommer hjem igen.

Det er gået hurtigt, nok mest fordi jeg har haft alt muligt andet at tænke på, og det har været en lettelse, at jeg kun har haft mit eget at tænke på.

Og det sådan, det skal være fremover. Allerede inden Mr.X valgte at gå i behandling, havde vi selv tilmeldt os et Familieprogram for pårørende til misbrugere.

Jeg var kommet til det punkt, hvor jeg havde brug for at komme videre med mit eget liv, uanset hvordan Mr.X valgte at leve sit. Det var på tide at få behandlet al smerten og følelserne, der havde hobet sig op indeni.

At det så kom til at falde sammen med Mr.X's indlæggelse er bare et held - også for min økonomi, for har man en pårørende indlagt, får man automatisk tilbudt 2 pladser i Familieprogrammet.

Og det er en god start på et helt nyt kapitel i mit liv - jeg skal ikke længere være medafhængig. Jeg er flyttet (og har ikke længere vinduer mod Mr.X's lejlighed). Mr.X har lært hvordan han skal leve med sin afhængighed, han har fået en chance for at få et normalt liv igen. Hvad han gør med det, det er hans valg.

Jeg har valgt, at mit liv skal handle om mig, mine drenge, kæresten og min egen familie.

Ha' en dejlig weekend
- og på gensyn i morgen, til dem der kommer på Frilandsmuseet, jeg glæder mig allerede  ...

20 kommentarer:

 1. Hvor er det dejligt at læse, Anette - endnu en begivenhed at sige tillykke med!
  Vi ses i morgen, og jeg tror, det bliver fint vejr. KH

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame, glæder mig til vi ses på Frilandsmuseet. Lige nu er der blå himmel her :O)
   KH Anette

   Slet
 2. Tillykke med det hele Anette.
  Det hele flasker sig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kim, ja nu flasker det hele sig og så skal det blive godt at komme ud og fotografere igen.
   KH Anette

   Slet
 3. Godt valg og godt at du er kommet så langt at du nu kan leve dit eget liv, håber drengene også får lidt ro på...Vi ses og jeg ringer hvis jeg får et par timer til overs...Fortsat god ferie..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie, drengene glæder sig til deres far kommer hjem og ser også lyst på fremtiden. God ferie, håber I får dejligt vejr på Bornholm.
   KH Anette

   Slet
 4. Nogen gange falder tingene bare på plads når man har allermest brug for det og det må man sige det har gjort for dig... håber du nu kan lægge alt det dårlige bag dig og kun se fremad mod lyse tider... Ønsker alt det bedste for dig og dine dejlige drenge... og go tur på Frilandsmusset.... Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak May Britt, ja det hele falder bare på plads lige nu, og så er jeg jo omgivet af dejlige mennesker, der altid er parat til at hjælpe og glædes ;O) - tak for sidst det var rigtig hyggeligt, som altid.
   KH Anette

   Slet
 5. Det er dejlige nyheder. Både at Mr.X er på rette vej, men også at der er en støtte til drengene til hvordan de skal takle fremtiden.
  God weekend og blogtræf :0)
  kh kari

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kari, ja nu har alle fået hjælp til at komme styrket videre, og stå ved sit eget liv, så der er håb og lys forude.
   Jeg håber vejret holder som det er lige nu, så bliver det en dejlig eftermiddag med blogtræf.
   KH Anette

   Slet
 6. Hvor var det hyggeligt at møde dig idag! Det er jeg rigtig glad for. Dejlige billeder du tager, vil snuse lidt mere rundt på din blog. Men mange tak for idag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, det var godt du kom :O) Jeg kigger indenfor på din blog.
   KH Anette

   Slet
 7. Tak for i dag - jeg skal kigge lidt mere inde hos dig, når jeg er vel ankommet til England... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Mia, rigtig god tur til England.
   KH Anette

   Slet
 8. Tak for i dag, det var dejligt at møde dig.
  Familieprogrammer kan være rigtig gode. Det er svært at aflægge mønstrene ved medafhængighed. Så er det godt at få gode værktøjer og genkendelige historier fra andre i samme situation. Jeg ved det - fra egen erfaring.
  Dejligt I får den mulighed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Pernille, ja der er stor hjælp at hente i familieprogrammet og det er et godt skridt at komme videre på. Og vigtigst er det er han selv har fået redskaber til at håndtere sit eget liv, så jeg forhåbentlig kan blande mig helt udenom. Min indblanding har mest været for drengenes skyld, så det ikke var dem, der skulle tage sig af problemerne, vi har været skilt i mange år, så hverken drengene eller jeg har boet sammen med ham mens problemerne har været størst.
   KH Anette

   Slet
 9. Tak for idag, det var en god dag med smukke og spændende oplevelser.

  Jeg har somme tider problemer med at aflevere kommentarer, og jeg har lige tabt nogle linier ud i cyberspace, men jeg prøver igen, det kan være det bliver bedre anden gang. Det er er selvfølgelig indlæggets karakter, som inviterer til en støtteerklæring. Jeg tror det er vigtigt at komme videre med sig eget liv, og jeg tror at det brud, man føler, ikke er et rigtigt brud, men et forsøg på at finde sig selv. Man kan ikke undgå nogle ar, men det skal man ikke være bange for, de heles, det hele læges. Jeg håber ikke det lyder for prædiken-agtigt. Dér, hvor jeg ser en nødvendig efterbearbejdning er, når børnene eller barnet prøver at vise solidaritet med begge forældre og på den måde kan blive splittet eller føle en splittelse mellem holdninger, som der ikke bliver talt helt ud omkring. Jeg tror at en god familieterapi kan røre ved det område, men man skal være _meget_ heldig for at få hjælp til at løse det helt. Uden sammenligning men til orientering kan jeg fortælle, at vores søn somme tider siger at vi (min ex- og jeg) er forfærdelige at være sammen med, når vi er sammen. Og det er på trods af at vi prøver at være civiliserede mennesker!

  Jeg håber ikke denne kommentar er for meget, men synes på en eller anden måde at man ikke kan være bekendt ikke at melde ud og bruge lidt af sig selv. De bedste ønsker - /Donald

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din lange hilsen Donald - og den er bestemt ikke for meget.
   Mr.X og jeg har været skilt i 13 år, så selve bruddet mellem os er for længst overstået, og for det meste på den gode måde. Vi har holdt jul og fødselsdage sammen i alle årene. Det brud jeg trænger til nu, er brudet med hans afhængighed, at han selv tager hånd om sit eget liv, og jeg ikke skal være indblandet i den del. Og så trænger jeg til at få mit eget liv tilbage, det er svært at forklare, men en stor del af mit liv har i mange år drejet sig om ham og hans problemer - ikke at jeg ikke også har levet mit eget, men hans problemer har fyldt for meget i mit liv og nu har jeg ikke mere at give af på den konto.
   Med hensyn til børnenes splittelse, syntes jeg vi taler åbent om problemet, men jeg skal ikke være blind for at børn altid prøver at tage hensyn til begge deres forældre. Men jeg syntes nu det går meget godt og vi kan sagtens være sammen alle sammen uden problemer.
   Så forhåbentligt kan vi alle komme godt videre med vores eget liv.
   KH Anette

   Slet
 10. Kære Anette.
  Meget flot indlæg :-)
  Tusind tak for en hyggelig eftermidag i går. Det var herligt at møde dig irl. Skønt med nye ansigter til blogtræffene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kisser, det var en rigtig hyggelig tur, jeg glæder mig til at deltage en anden gang.
   KH Anette

   Slet