tirsdag den 1. maj 2012

1. maj

Det er 1. maj, og for første gang i mange år er det en arbejdsgiverbetalt fridag – bare ordet fridag …. det klinger godt.

Jeg skal ikke ud og kæmpe og løfte fanerne, ikke fordi der ikke er noget at kæmpe for, det vil der sikkert altid være. Jeg kæmper bare på en anden måde. Jeg skal bruge dagen på mig!

Når jeg kører på arbejdet om morgenen tænker jeg tit; hvem der bare kunne gå derinde i skoven med sit kamera, i stedet for at sidde i kø her på vejen -  og hvilken glæde, i dag kunne jeg gå i skoven i morgensolen i stedet for at sidde i kø i bilen.

Alle de nyudsprungne blade og æbletræernes hvide blomster tager imod og giver håb om sommer og varme dage, og lige nu er bladenes forskellige former ekstra tydelige. 

     _MG_6994_MG_6999 
     _MG_7011
_MG_7017
     _MG_7023_MG_7026

På en træstup i solen har et lille frø fundet grobund i det bløde mos, og en ny plante er på vej, lige ved siden af stråler de små nyudsprungne blade i solen og giver de grå og brune farver kamp til stregen, nu skal naturen klædes i grønt.

     _MG_7028_MG_7035

Og i småsøerne står de skarpe lysegrønne blade og giver løfte om, at der vil komme nye farver til, snart står søerne fyldt med gule iris. Præcis så langt ude, at jeg får våde fødder, hvis jeg vil fotografere dem tæt på, og de får lov at stå i fred.

_MG_7030

Skovbunden skifter også farve og der er begyndt at komme andemad på søen, spejlingerne i vandoverfladen er forunderlige og vender verden på hovedet, kun de små krusninger fra vinden afslører, at kameraet peger ned- og ikke op-ad.

     _MG_7039_MG_7046

Og lydene er nærmest overvældende. Jeg er ikke i skovens dybe, stille ro – jeg er i et inferno af fuglestemmer, og selv om udsigten fra bænken kan nydes længe, sætter jeg mig og lukker øjnene. Slukker for tankestrømmen og bare lytter …

_MG_7050

Der er lyde overalt, ovre til højre er der en høj og skarp klang fra en mejse, til venstre lidt bag mig pusler en større fugl, sikkert en solsort. Spætten er der også, men langt væk, formentlig helt ovre på det åbne areal på den anden side af søen.

Et tog kører forbi i det fjerne, det er ikke et passagertog, det er meget tungere og kører langsommere – det er længe om at passere forbi, så bliver der igen stille og fuglestemmerne overtager lydbilledet. Lige over mig pusler og synger en mindre fugl nu.

Jeg er ikke så god til at genkende fuglestemmerne, men kan kende mange af dem, hvis øjnene får lov at hjælpe til. På vej hjem delte jeg stien med både skovskaden og vipstjerten.

Vipstjerten hoppede længe foran mig og fløj bare en meter længere frem, når jeg kom for tæt på, den er hurtig og næsten aldrig i ro. Kun lige da den fandt en lille høj og skulle se, hvad det var, der hele tiden fulgte med, sad den roligt et øjeblik. 

     _MG_7056_MG_7059

Desværre kalder verden udenfor – en tid hos optikkeren gør, at jeg er nødt til at vende næsen hjemad. Det gamle træ står og råber tak for besøget og kom snart igen …

_MG_7066

Og dagens glæder er slet ikke slut – i eftermiddag skal motorcyklen hentes hjem. Den har været langt væk hjemmefra i vinter og de 90 km hjem skal nydes i solens varme stråler.

16 kommentarer:

 1. Endelig er det da lidt forår i Danmark - tak for skønne billeder.
  Det med fuglestemmerne kan jeg kun tilslutte mig. Jeg aner intet om fugle ;-) men de kvidrer!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja endelig er det blevet forår, nærmest sommeragtigt - og så på en fridag, det kan næsten ikke være bedre.

   Slet
 2. Dejlige billeder og du kan bare glæde dig til at komme ud på 2 hjul... har lige luftet Lillefis og det er skønt kørevejr..

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det blev en dejlig tur, nu skal der vaskes og pudses ;o)
   KH Anette

   Slet
 3. Og jeg siger tak for en dejlig tur gennem skoven med fuglesang!
  Som altid skønne billeder du har fanget.

  :-) Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Dorthe, det var også svært at gå hjem, tror jeg kunne være blevet hele dagen.
   KH Anette

   Slet
 4. Sikke dog en dejlig tur du har haft med kameraet i dag, og vi får glæde af dine gode billeder. Tak for turen og god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, det var også dejligt at komme ud. God aften til dig også.
   KH Anette

   Slet
 5. Sikke nogle dejlige billeder fra din tur i skoven - spejlingerne i vandoverfladen er eventyrligt smukke, og fuglesangen gør skovture til en helt overvældende oplevelse i øjeblikket. Jeg var i slotsparken i Hillerød i går og nød lidt af den samme atmosfære, du har fanget her.
  Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame - ja det er som om hverken fugle, mennesker eller naturen selv kan få nok af alt det nye liv der springer frem lige nu.
   KH Anette

   Slet
 6. SKøn tur du har været på, det er også længe vi har hørt fra dig...Håber du havde en dejlig tur hjem på motorcyklen..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var en dejlig tur, og ja det er længe siden der har været tid og særligt overskud, men nu er jeg ved at være ovenpå igen, så nu satser jeg på at være tilbage igen.
   Det var en dejlig tur hjem i det gode vejr, nu trænger den bare til vask og pudsning.
   KH Anette

   Slet
 7. Et godt bud på en dejlig 1. maj. Tak for turen i skoven....

  SvarSlet
 8. Osse tak herfra, jeg genoplevede praktisk talt en tur jeg havde i slutningen af marts, hvor vi havde en dejlig solskinsdag, og hvor jeg var så heldig at være derude i 5 timer lige fra morgenstunden af. Herligt.
  Jeg synes dit billede af de lyse græsser "ude i søen" er særligt godt. Har du overvejet en vignettering for at lukke hjørnerne og lade fokus komme mere på de flotte blade/græstrå?

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, dejligt at kunne bringe gode minder frem - jeg kunne også være blevet mange timer, hvis ikke andre aftale kaldte.
   Jeg vil prøve med vignetteringen - tak for rådet :o)
   KH Anette

   Slet