lørdag den 11. februar 2012

Lyst

Jeg har lyst til noget, jeg ved bare ikke helt hvad det er – kender du det?

For mig er det mest lyst til noget spiseligt, så står jeg der foran køleskabet og glor ind, men det er ikke lige noget af det, jeg har lyst til. Videre til køkkenskabet, det med mel, sukker, konserves osv. – som om der var faldet noget ned fra himmelen og landet lige der i mit skab – nej, der er heller ikke lige det jeg har lyst til. Næste skab, osv. gennem hele køkkenet … men nej, DET er der ikke!

I går fik jeg også sådan et lyst-anfald, det startede allerede på arbejdet. Ugen sluttede hektisk, med et problem, der skulle løses. Sådan et hvor der skulle tales med store bogstaver og skæres ud i pap. En af mine kolleger spurgte vores højt skattede chef Fru B, om hun elskede sit arbejde – hun mente, hun lige nu var udfordret!

Men at det kunne hjælpe, hvis en af de udskældte, som var på vej til kontoret, lige svingede ind om bageren og medbragte nogle store, fede fastelavnsboller med creme og det hele. Med det som noget af det sidste jeg hørte (for jeg var ikke en del af den problemsag), kørte jeg ud for at handle.

Og de der fastelavnsboller sad ligesom i hukommelsen, og jeg mente for øvrigt også der var plads til forkælelse oven på en hektisk uge, så jeg svingede forbi Kvickly og købte fastelavnsboller og …… ja, hvad skulle vi ellers forkæles med, jo chips! Ja chips, var lige hvad jeg havde lyst til, faktisk trængte jeg.

Et af ugens dameblade blev det også til – forkælelse husker du nok – og så hjem til Mindste og frem med fastelavnsbollerne og ugebladet. Fastelavnsbollerne var deeejlige – og vi huskede faktisk at gemme lidt til Den Lange og Miss O (kærtesten).

Til gengæld stod der ikke rigtig noget jeg havde lyst til at læse i ugebladet – hvorfor gør jeg det, altså køber dem, når jeg ved jeg bliver skuffet – det lokkede ellers med et indlæg om bolig; “Sådan får du et fedt kontor i stuen”.

Og sådan et kontor i stuen har jeg jo, så måske var der nogle gode ideer – nej – der var sølle 4 sider med forslag til een indretning, der i øvrigt kun kostede 13.000 at lave …. hmm – det var ikke det jeg havde lyst til.

Senere foran fjernsynet, var det tid til næste forkælelsesstund, men nu var det bare ikke chips, jeg havde lyst til, neeej det var noget andet, jeg vidste bare ikke lige hvad. Og da jeg med sikkerhed vidste at køkkenet var TØMT for alt spiseligt i “lækker”-området, gad jeg ikke en gang tage glo-runden.

Men ok, så sparede jeg da de kalorier. Men helt ærligt hvad er det lige, der sker for ens hjerne?

Ha’ en dejlig lørdag …

7 kommentarer:

 1. Hihi, meget genkendeligt - jeg har altid en pose rosiner og mandler stående til sådan et anfald og lidt mørk chokolade. Husbond griber det anderledes an. Han begynder straks at bage, og nu har han lige tryllet 15 italienske boller ud af ovnen :-)
  Kh og god lørdag!

  SvarSlet
 2. Ja, hvad skal jeg sige udover genkendeligt ;)

  Rigtig god lørdag til dig.

  SvarSlet
 3. Om jeg kender det.. I den grad.. :-) mørk chokolade og lakrids SKAL jeg have i skabet..
  God weekend Anette.

  SvarSlet
 4. Ja, i dén grad genkendeligt :-) Når man for tredie gang åbner skablågen i håb om, at der er sket noget siden man sidst var der for 5 min. siden - som om!!

  Og ugeblade??! Jo, nu er den efterhånden ved at sive ind. Jeg har simpelthen mistet interessen for det, men hjernen er ikke Heelt kommet helt ud over det dét forlokkende punkt, når man ser forsiderne.

  SvarSlet
 5. Madame, mandler og mørk chokolade er altdig godt. Syntes husbond griber det helt godt an. Det må være dejligt med nybagt brød i huset.

  Velkommen til I.P. - altid dejligt med nyt besøg :o) og rart at jeg ikke er den eneste, der har det sådan.

  Inge, dejligt med lidelsesfæller, jeg elsker også mørk chokolade.

  Fru Olsen, ja er det ikke utroligt, hvad man kan finde på, der kommer jo ligesom ikke noget i skabet uden vi selv har lagt det der.
  Og ugeblade, ja de lokker med flotte forsider, men også jeg har snart lært, at de mest indeholder reklamer, makeup og modetøj, der ikke passer ind i min verden alligevel.

  KH Anette

  SvarSlet
 6. Åh hvor jeg kender det med at have lyst til noget man ikke ved hvad og som ikke er i skabet...Ugeblade er jeg holdt op med at købe for mange år siden, jeg læser dem kun hos frisøren og tandlægen, så det bliver ikke til så mange...;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt ikke at være alene om den slags mærkeligheder :o)
   Jeg køber også kun ugeblade meget sjældent, jeg har besluttet at holde et boligblad og så er det forbudt med alt det andet, jeg alligevel kun bladrer igennem, fordi det ikke er så godt som forsiden lover - men jeg faldt altså i :o)
   KH Anette

   Slet