lørdag den 17. december 2011

Smil for pokker

Er der nogen her i læserskaren, der er ansat på et posthus, eller kender nogen der er, som kan svare mig på, om det er et meget hårdt arbejde.

For hold da op hvor ser de anstrengte ud, dem der sidder bag kassen!

Nu har jeg været tidligt ude og handle lidt julegaver, og alle steder mødte jeg søde og imødekommende medarbejdere i butikkerne. Klar til at tage imod dagens julehandlende, og man kan jo godt forestille sig, at det bliver en hård dag, for dem der arbejder i butik.

Lige indtil jeg kom til posthuset, jeg var der lige ved åbningstid og der stod allerede nogle stykker udenfor og ventede, men ikke flere end at jeg fik nr. 5.

Så jeg kunne stille og roligt stå og vente på min tur og se mig omkring. Og hold da op, hvis man allerede ser så træt og anstrengt ud ved åbningstid, hvordan skal det så ikke gå op ad dagen. Godt de lukker allerede kl. 13.

Jeg var jo i godt humør, så jeg smilede til alle, også til medarbejderen bag kassen - endda før det blev min tur. Og hurra, jeg fik en lille trækning i den ene mundvig!

Og da jeg havde fået min pakke og sagde farvel, fik jeg også et lille nik - juhu!

Jeg ved godt, at de jo ikke sådan er i konkurrence med de øvrige butikker, for jeg kan jo ikke vælge at hente min pakke et andet sted. Men helt ærligt, det må da være sjovere at gå på arbejde, hvis man er lidt glad og kan smitte med lidt glæde og smil til sine kunder.

Jeg tænker, om det er den kultur, der er fra ledelsen, der smitte af på medarbejderne, et eller andet må der jo præge dem, når der kan sidde 3 ansatte, man næsten ikke kan slå et smil af. Det er da trist - og det må være trist at arbejde sådan et sted.

Nå, det er jo ikke tå tit jeg farer i brok-kassen og mit julehumør er heller ikke ødelagt, jeg undres bare og syntes det er sjovere at møde sine medmennesker med et smil.

Så smil til dig derude, må du få en dejlig dag :o)

12 kommentarer:

 1. Hvor er det synd for damerne på posthuset, at verden er så hård :-)
  Man når rigtig langt med et smil, og det bedste af det hele er jo, at det smitter.
  Smilende lørdagshilsner fra mig...

  SvarSlet
 2. Jeg er helt enig med dig. Jeg er selv ansat i en organisation, hvor vi har postvæsenet med i koncernen. Vi har de samme mennesker ansat ved kassen- og guderne må vide, hvorfor. Men de vælger jo selv deres tilgang til verden.

  SvarSlet
 3. Jeg er også enig, tingene og arbejdsdagen går lidt lettere hvis man smiler og er bare lidt glad..sådan noget smitter jo også...;-)

  SvarSlet
 4. Indtil for 14 år siden boede jeg i Allerød, og jeg ved præcis, hvad du mener. De ansatte her i Frederiksværk må være gjort af et andet stof, for de smiler til kunderne og til hinanden :-) Kh

  SvarSlet
 5. Vi har et stort posthus her i Roskilde, hvor der ved gud heller ikke er plads til mange smil, til gengæld er der et lille postudleveringsted, derude hvor postbudene sorterer og kører ud fra.. derude er der smil, latter og glæde, så det er ikke alle i den etat der har glemt glæden ved at yde god service, nogle af dem ved at smil avler flere smil.. :-)

  SvarSlet
 6. Jeg kommer næsten aldrig på posthuset, men en af vores bedste venner arbejder indenfor postvæsenet, og hun siger det samme som dig. Sure miner over det meste af linien, hun stikker dog selv et smil og en kvik bemærkning.

  SvarSlet
 7. Susanne: Ja man når rigtig langt med et smil :o)

  Fru Olsen: Det er måske nogle særlige mennesker der søger ind til postvæsenet, netop fordi de ikke behøver smile!? Men som du rigtigt skriver, man vælger selv sin tilgang til verden.

  Anne Marie: Ja alt går lidt nemmere hvis man kan holde humøret oppe - hos sig selv og sine omgivelser.

  Madame: Måske er det ligefrem de samme der stadig er ansat, jeg tror een af dem er. Dejligt at høre at det kan lade sig gøre at smile på et posthus :o)

  Inge: Det er da mærkeligt, måske det er et krav i ansættelsen ;o) - godt de nogen steder kan finde ud af at have det sjovt og give service med smil.

  Pia: Underligt foretagende det postvæsen! Det må være anstrengende at arbejde sådan et sted, men godt at nogen kan prøve at smitte dem til lidt smil.

  KH Anette

  SvarSlet
 8. Jeg har også været ude for netop dét på vores lokale lille posthus. Det var igennem en lang periode, at hver gang jeg skulle ned og sende pakker, var det den samme sure dame, der stod ved kassen. Og hun gad nærmest ikke at hjælpe og svarede rigtig surt. Blev sgu i så dårligt humør hver gang, så en dag sagde jeg med bestemt men stadig mild og venlig stemme "har du egentlig tænkt på, hvordan du virker overfor de mennesker, der kommer og sender post?" Hvad jeg dog mente med det? Du virker bare så sur og uhøflig overfor kunderne, og man har virkelig ikke lyst til at komme her, sagde jeg. Men det svarede hun ikke på. Så fik jeg det da ud af mit system. I dag er hun der altså ikke mere, og der sidder en lidt mere venlig sjæl:-)
  Men du har helt ret i, at man kommer længst med et smil, ellers må man måske overveje, om man ønsker at bruge sit liv på noget andet.
  Kærligst Gitte

  SvarSlet
 9. Hej Anette
  Ønsker dig og dine en rigtig dejlig jul.
  KH Dorit

  SvarSlet
 10. Gitte: Godt gået og godt du fik det ud af dit system. Dejligt at der er kommet en mere venlig sjæl til :o)

  Dorit: Tusind tak og i lige måde, tænker mig til lidt af jeres sne deroppe, her er det helt grønt - og gråt, men så har vi ingen trafikproblemer :o)

  KH Anette

  SvarSlet
 11. Kender ingen der arbejder på et posthus - og selv været ude for ikkesmilende personale. Jeg tror bestemt ikke det er en dans på roser at være ansat på et posthus - rigtig mange kunder er direkte ubehagelige og uforskammede. Hvad jeg ikke har hørt i køen er ikke småting. Stakkels ansatte. Den der med at de selv har valgt arbejdet - den køber jeg ikke. Hvis ikke der andet job at få? Undskyld mig - jeg er ikke enige med jer. Derfor kan man godt give et smil, samt en venlig bemærkning.
  Julehilsner fra Charlotte

  SvarSlet
 12. Hej Charlotte den 2.
  Velkommen til. Enig eller ej, alle kommentarer er velkomne her.
  Du har helt sikkert ret, der er givetvis mange vanskelige kunder på et posthus, og det er nok ikke altid lige sjovt, men der er jo også mange flinke kunder og jeg tror bare at hvis man starter med et smil, så går det lettere. I hvert tilfælde må det være rarest at kunne starte dagen med et smil.
  KH Anette

  SvarSlet