lørdag den 22. september 2012

Hilsen fra Krakow

Jeg har ladet drengene passe kat og potteplanter og er taget på en forlænget weekend i Krakow med kæresten.

Vi har været i Prag flere gange og ville prøve noget andet. Og det er noget andet, de første dage sammenlignede vi byerne meget, men de kan ikke sammenlignes.

Krakow er hyggelig, den gamle bydel er lille og overskuelig, og den er omkranset af en park hele vejen rundt, så man får ikke forvildet sig for langt væk, uden man ved det.

Vi ankom i regnvejr, og syntes her så lidt gråt og kedeligt ud - men det var igen i sammenligning med Prag. Og da solen kom frem og kastede sit lys over byen, blev den straks meget kønnere. Men den er noget mere grå, når man kommer uden for bymidten.

Polakkerne er smilende og venlige, og langt de fleste kan tale engelsk. Men her er en del tikkere, og de kan være lidt generende. En anden ulempe er de mange sælgende for både restauranter, turguider, og meget andet, de er meget påtrængende og det kan blive lidt trættende i længden.

En af de ting jeg gerne ville se på, er deres rav-smykker, og det er her i store mængder og alle stilarter, så der har været rigeligt at vælge imellem.

Og i dag har vi været inde og købe det mest fantastiske chokolade, det er super flot havet og bliver pakket efter alle kunstens regler - og må ikke åbnes før vi er hjemme. Men vi købte et lille stykke til at spise med det samme - mums....

Jeg kan ikke lægge billeder på fra iPad'en, så Dem får I først at se, når jeg er kommet hjem. God weekend

10 kommentarer:

 1. Skønt med sådan en forlænget kæreste weekend.. Glæder mig til at se billeder fra Krakow.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, ja det var dejligt med et lille afbræk i hverdagen.
   KH Anette

   Slet
 2. Dejligt at komme lidt væk og slappe af, du har jo også haft meget at tænke på..God søndag..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie, ja det var rigtig dejligt at komme væk fra det hele. Nu kalder hverdagen igen...
   KH Anette

   Slet
 3. Altid dejligt at komme lidt vær og ha kærstetid i rigelige mænge... glæder mig til at se billeder.. Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak May Britt, jeg skal nok lægge billeder på snart :o)
   KH Anette

   Slet
 4. Jeg glæder mig til at se dine billeder - det lyder som en rigtig dejlig weekend! KH

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame, jeg skal nok snart lægge billeder på, og ja det var en dejlig weekend.
   KH Anette

   Slet
 5. Man kan vel ikke undgå at støde på fattigdom, når man er i de tidligere østlande. Især Polen har lidt meget under både krige og kommunist-tyranni.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var faktisk positivt overrasket på det område. Vi stødte ikke på nogle eller noget der mindede om reel fattigdom - ud over nogle enkelte tiggere. Og jeg tror kun jeg så en enkelt "gammelmor" med dårligt fodtøj.
   Men vi opholdt os også mest i den gamle bydel, hvor det nok er for dyrt at bo og leve for den fattigere befolkning.
   Den ene gang vi gik udenfor den gamle bydel og ud til det tidligere jødiske kvarter, så vi heller ikke tegn på fattigdom, og det jødiske kvarter er blevet populært for unge familier at bo i, der er stort set ingen jøder tilbage, men bydelen bevares som den var og der er stadig en del synagoger og gravpladser bevaret.

   Jeg tror man skal længere uden for byen for at opleve egentlig fattigdom, men det er stadig tydeligt at man befinder sig i et tidligere østland. Uden for selve bymidten og de turist-attraktive områder, er bygningerne meget gå af forurening og ødelagt af slidtage.

   KH Anette

   Slet