tirsdag den 13. september 2011

En tur til varmen

Så er stilheden slut, jeg er lige kommet hjem efter 4 dage i Istanbul.

Sikke et efterår at komme hjem til. Det var ellers nemt at vende sig til ca. 30 grader og fuld sol og et udendørsliv fra morgen til sent ud på natten. Selv om aftenen var det dejlig varmt.

Istanbul er en kæmpe by. Vi har vandret og vandret og vandret. Op og ned ad stejle gader, smalle gader og store hovedstrøg med et mylder af mennesker. Og vi har bare set en lille bitte del af det hele.

“Vi” er en flok på 9 “tøser” – kvinder i deres bedste alder – så ud over at se byen, har det også været hyggetur, snak, godt selskab, shopping, god mad og vin, grin og latter.

Der skal nok komme mange flere billeder fra turen, men lige nu får du bare et lille indblik – husk du kan klikke billederne op i stor størrelse …

Udsigt til Galata Tower:

_MG_0454

Udsigten fra Galata Tower, her får man virkelig en fornemmelse af, hvor stor byen er:

_MG_0493

_MG_0498

Sultan Ahmet Mosque, også kaldet Den Blå Moské:

_MG_0508

Hagia Sophia, også kaldet Church of the Holy Wisdom, i solnedgangen:

_MG_0671

_MG_0673

Et smukt gammelt hus, det var ikke det, der prægede gadebilledet mest:

_MG_0727

Frugt og fisk var der til gengæld i rigelige mængder:

_MG_0584

_MG_1149

Udsigten fra hotellets restaurant på 6. etage:

_MG_1085

Fiskebådene kommer i havn med frisk fisk:

_MG_1182 

Nu glæder jeg mig til en rundtur i blogland og se, hvad der er sket herhjemme, det føles som om jeg har været væk i laaang tid, selv om det kun var 4 dage.

9 kommentarer:

 1. Åhhh hvor må det have været dejligt, at opholde sig nogle dage i varmen sammen med en flok glade tøser.. :-) Billederne viser jo tydeligt hvor smukt der er.

  SvarSlet
 2. Hvor er det spændende, og sikke nogle vidunderlige billeder du har taget! Jeg har desværre aldrig været i Istanbul, men jeg kunne godt tænke mig at opleve 'Østens møde med Vesten'. Kh

  SvarSlet
 3. Hvor dejligt med varme, hygge, grin, sjov og en stor smuk by...;D Dejlige billeder du viser derfra, jeg kan godt lide det gamle hus..Knus og en god dag til dig..;D

  SvarSlet
 4. Ser bestemt ud som om i har haft en dejlig tur og må være dejligt at opleve lidt sommer.. hi hi... og ja rigtig efterårsvejr at vende hjem til... lige til indendørs sysler, stearinlys og hygge...

  SvarSlet
 5. Det er skønt med sådan et energi-skud. Byen ser ud til at være et besøg værd - flotte billeder.

  SvarSlet
 6. Tak alle sammen for kommentarer. Det var dejligt at være af sted i varmen og med godt selskab. Istanbul er en spændende by med store kontraster, men egentlig ikke nogen smuk by, snarere nedslidt og overbebygget, men alt har jo sin charme.
  Der skal nok komme flere billeder og beskrivelser derfra.
  KH Anette

  SvarSlet
 7. Bare det var mig, der havde været der. Det ser fantastisk ud.
  Jeg synes at billede 2 af Hagia er særdeles vellykket Anette. Tillykke med det - og alle de andre naturligvis.

  SvarSlet
 8. Tak Kim, det var en fantastisk tur og der er mange motiver. Men når man er mange sammen, bliver der ikke den samme tid til at fotografere, som man kan ønske sig. MEN der er alligevel kommet næsten 900 billeder med hjem, nu skal de bare sorteres, så kommer der også flere her på bloggen.
  KH Anette

  SvarSlet