fredag den 1. juli 2011

Bog-land

I min nydnings-uge har jeg haft masser af tid til at læse og blev færdig med min igangværende bog - Dansens Ekko af Marcia Willett, en dejlig bog om en række mennesker og deres påvirkning af hinandens liv i London og Cornwall - og med herlige beskrivelser af landskabet i Cornwall.

Problemet med at afslutte en bog er, at det er så svært at lægge en god bog fra sig og så skulle starte på noget helt andet. Jeg sad længe foran bogreolen - og der er nok at vælge imellem, jeg vil tro omkring 400 bøger - ja, jeg elsker bøger - men der var ikke rigtig noget, der kunne erstatte den, jeg lige havde læst færdig.

Nødløsningen i sådanne situationer er at læse i nogle af  "kapitel-bøgerne", som jeg kalder de bøger, som kan læses et enkelt afsnit af gangen. Denne gang blev det Lise Johnsens Vise kvinder, bogmærket lå tilfædigvis ved Le Klint, så jeg læste om Le Klint, en fascinerende kvinde.

Afsnittet var på bare 5 sider, men det var utroligt fangende, og flere gange henvises til Le Klints egen bog Erindringstråde. Den stod også i bogreolen, så det er blevet min næste bog, og det ser ud til at blive barks læsning. Den er næsten ikke til at slippe, så nu vil jeg skynde mig tilbage til lænestolen og bogen ...

3 kommentarer:

 1. Fines ikke noget bedre end en god bog.... så god fornøjelse i nydningen... Knuzz

  SvarSlet
 2. Tak for anbefalingen af de to bøger - det er lige noget for mig! Ja, det er nemlig så dejligt at være i gang med en god bog, selv om det er trist, når man har læst sidste side.
  Lige nu er jeg i gang med tre. Jeg holder meget af portrætter af mennesker og af erindringer, hvis de er velskrevet og har netop slugt Helle Virkners 'Hils fra mig og kongen'. Det kom lidt bag på mig, at hun skrev rigtig godt og med masser af humor.
  KH

  SvarSlet
 3. May Britt: Det er rigtigt, men det er ikke altid jeg får tid til læsning, så det har været en god læseuge :o)

  Madame: Velbekomme, Le Klints Erindringstråde er barsk læsning, sikke et grusomt liv hun har haft. Jeg har to af dine anbefalinger på min ønskeliste :o)

  KH Anette

  SvarSlet