torsdag den 2. juni 2011

Katten efter ....

.... mosegrisen - tror jeg det var.

I sidste uge stod den mindste af drengene i terrassedøren og over måtten pilede en edderkop. Straks udbrød han "Hvor er Lulu, så hun kan fange edderkoppen?".

Men vores lille kat var ingen steder at se. I hvert tilfælde ikke før hun 2 minutter efter kom ind og lagde en meget levende lille pelset ting på selv samme måtte.

Jeg sagde straks til mindste søn "Nu er Lulu kommet, syntes du det er bedre, det der ligger på måtten nu?"


"Nøj en stor mus" var første udbrud. Indtil storebror kom til og straks konstaterede "Det er en mosegris!". Mus eller mosegris, den skulle ikke ligge inde i huset. Katten måtte roses, men jeg lagde bestemt mosegrisen udenfor.

Nu er det jo sådan med vores lille kat, at hun er opvokset på internat og først kom udenfor da hun var 7 mdr. og dengang var hun panisk angst for alt der bevægede sig - selv solsorten. Nu er hun godt 2 år, men hun er stadig en lille lidt skræmt kat, der først her i foråret er begyndt at vove sig mere end en meter uden for vores lille rækkehus-have. Så hvad stiller man op med sådan en lille mosegris ...


Den bevæger sig altså meget ...

 Jeg sniger mig ind på den bagfra ...

Uh nej, den har skarpe tænder ...

Jeg puffer bare til den ...

Lig nu stille med de der ben ...

Den lugter godt, men hvordan får man hul på den, når den sådan spræller ...

Gad vide hvordan det er at ligge på ryggen ...

Den lille mosegris var kommet til skade, så den kunne kun ligge ned, og altså ikke stikke af, men Lulu havde absolut ingen anelse om, hvad hun skulle stille op med den. Så da hun havde leget med den et stykke tid, syntes jeg det måtte være lidelse nok for det lille kræ.

Jeg sagde til drengene at nu måtte det være nok, men næh "Mor du sagde selv, at det er naturens gang!" Ja men når man har en dum lille kat, der ikke selv kan finde ud af at gøre en ende på legen, så må vi gribe ind - sjovt nok var de to seje drenge pludselige trætte og orkede ikke lige at rejse sig og var lige i gang med noget ...

De plejer ellers at nok at fortælle hvor tuff de er, men det var mor her der måtte ud og gøre en ende på den lille mosegris' lidelser.

Nu blev den faktisk rigtig sjov for katten, for nu lå den stille. Men hun kunne stadig ikke andet end at lege med den og da hun havde båret den ind i stuen for 3. gang, så endte mosegrisen (pakket pænt ind) i affaldscontaineren - til stor skuffelse for Lulu.

Gad vide om hun nogensinde bliver en rigtig jæger ...

Efterspil:
Lige som jeg havde udgivet indlægget og rejser mig fra pc'en sidder den lille kat igen med et eller andet under poten, nu har hun hentet en lille frø nede fra søen, vi har på fællesarealet. Så var det nok også derfor hun kom pjaskvåd hjem i går.
Frøerne bærer hun bare hjem i munden, men hun bidder ikke i dem, så jeg bærer dem tilbage til søen - det skal nok blive en sjov sommer.

6 kommentarer:

 1. Hun er da godt nok blevet en modig lille kat hende Lulu... og sjovt som de udvikler sig... hi hi... men ikk så sjovt når "vi" skal rydde op efter dem... Knuzz

  SvarSlet
 2. Du kan tro, vi også kender det her - fra mosegrise, frøer, tudser og muldvarpe. Især Sofus er blevet rigtig skrap, selv om hans første leveår var på et internat. Vores katte er nogle farlige storvildtjægere :-) Jeg gør lige som dig og sætter en stopper for byttets lidelser. Kh

  SvarSlet
 3. Nååååå hun er da sød og dygtigt at hun nu fanger noget...De forandrer sig meget noget de får noget omsorg og kærlighed..Det gjorde vores Trunte også...forandrede sig...Og frem og tilbage er lige langt for frøen..;-D

  SvarSlet
 4. Hej I tre
  Tak for jeres søde kommentarer. Det er dejligt med katte, de giver meget underholdning og glæde.
  KH Anette

  SvarSlet
 5. Så meget for de "TUFFE" knægte!!

  Tak for en morsom fortælling. Jeg er ikke "kattemenneske", men jeg synes jeg har hørt, at katten rent faktisk leger med dyret inden det aflives helt. Min brors katte gør i alle fald det samme. Det er bare SÅ synd!! piv...
  Men nu ved du jo, hvad du skal lave hele sommeren ;-)

  SvarSlet
 6. Selv tak Fru Olsen :o)
  Det er rigtigt, katte leger normalt med deres bytte inden i spiser det. Og det fik hun også lov til, men når nu katten ikke selv kan finde ud af hvordan man får hul på såden en sprællende tingest, så må vi andre (i dette tilfæde mig) jo gribe ind, så det lille dyr ikke skal lide alt for længe.
  KH Anette

  SvarSlet