torsdag den 29. december 2011

Sure gamle mænd

Sådan nogle bor der her. Ja altså ikke i mit hus, men i bebyggelsen, hvor jeg bor.

I går havde dem der bor overfor mig deres 3 børnebørn på besøg. 3 friske drenge, der løb rundt på deres terrasse og havde det sjovt, mens de fyrede nogle heksehyl af. Jublede over røgen og hylene. Jeg nød flere gange synet af deres leg fra mit stuevindue, man kunne virkelig se, de havde det sjovt.

Og vores vinduer er altså ret tætte og støjdæmpende, så jeg hørte dem egentlig ikke så meget. Den Lange her i huset syntes de skulle høre et ordentligt nytårsknald, så han ringede til sin far og spurgte, om de skulle fyre en enklet ting af sammen.

Det gjorde de på vores fællesareal så langt fra bebyggelsen som muligt, og ja det larmede noget mere. Men de holdt sig til det ene knald. De andre gange Den Lange har været ude og fyre af, har det været på et stort friareal, hvor der ikke er boliger, og han ikke kan forstyrre eller genere nogen.

Men der gik ikke lang tid inden faderen kom tilbage og meddelte, at vores beboerformand og en anden gammel (altid) sur mand havde stået og drøftet "larmen" ude i gården. De havde omtalt en dreng i hvid hættetrøje.

Drengenes far er ikke så bange af sig, så han meddelte at det var han søn, fik at vide at den slags var ulovligt og de havde i det hele taget hidset hinanden godt op. Faderen meddelte, at ulovligt er det ikke, men han gerne skulle stoppe sin egen søn, men de mindre drenge kunne kan ikke blande sig i.

De fik senere en "høflig" henvendelse og der var drengene allerede stoppet med at lege ude. Men helt ærligt, det er nytår og det var ganske harmløse ting de fyrede af, uden store bulder og brag (det klarede min, den ene gang det skete). Det der var mest af var lidt røg og en masse glad latter.

Sådan nogle sure gamle mænd kan altså godt sætte gang i mit temperament, hvis de vil bo i total fred og ro så flyt i et ollekolle eller til et sted uden naboer - det støjer altså lidt at leve.

PS, nu ved jeg godt, der sidder nogen derude med hunde og katte, der ikke kan lide larmen og hader alt det der nytårshaløj. Men hvis vi bøjer enderne lidt og viser hensyn til hinanden, skulle der gerne være plads til begge parter.

3 kommentarer:

 1. Øv da et kedeligt optrin... her i huset er der også en masse sure gamle mennesker... men vi skal jo være her alle sammen... c",) Knus

  SvarSlet
 2. Jeg ved ikke hvad det er med den slags gamle sure mennesker. Som om de har glemt hvordan det var at være ung.
  Vi skal bare kunne være her alle sammen. Ikke KUN de unge og ikke KUN de gamle. Hvorfor er det mon så svært at fatte for nogle?

  SvarSlet
 3. May Britt: Ja der skal være plads til alle :o)

  KongMor: Ja man skulle tro, de helt havde glemt, hvordan de selv havde det som yngre. Og ja med lidt respekt og omtanke kan vi sagtens være her alle sammen.

  KH Anette

  SvarSlet