onsdag den 14. december 2011

Julegodter

Til lyden af julemusik er eftermiddagen blevet tilbragt i køkkenet. Der stod pebermyntekanpper på programmet. Jeg nyder at lave juleknas, og det gør ikke noget, hvis det er nemt og simpelt. Så da jeg så opskriften på disse pebermynteknapper i Femina – som vi holder på arbejdet - måtte den kopieres og prøves.

Og da julestemningen var høj, og der er lang ventetid mens pebermynteknapperne stivner, blev der også tid til en lille portion brændte mandler.

Pebermynteknapperne skal først trilles, så skal de trykkes falde med en gaffel – og så er der mindst 3 timers ventetid – rigeligt til at koge lidt brændte mandler.

IMG_2378IMG_2383

Så skal der smeltes chokolade og pebermyntekanpperne skal “pyntes" …

         IMG_2392                  IMG_2394

Jeg får altid smeltet for meget chokolade, men pyt, så dykker jeg ned i morgenmadsskabet, i dag stod der lidt rice snaps – de der små puffede risdimser – op i chokoladen med dem og vipti, nu har vi også små knasende chokoladetoppe til julen.

IMG_2395

Mindste mand har lige meddelt at pebermynteknapperne smager helt ok Smiley - gad vide om de holder helt til jul.

Hvis du også vil lave pebermynteknapper, får du her opskriften fra Femina:

(rigeligt til alle – og lidt til)
1½ pasteuriserede æggehvider (1 bæger)
400 g flormelis
6-7 dråber pebermynteolie
evt. mere flormelis
100 g mørk chokolade
Pisk æggehviden let – den skal være hvid og skummende, men ikke stiv som til marengs. Sigt flormelissen, og rør den i æggehviderne. Smag til med pebermynteolie, og ælt dejen med hænderne. Brug evt. lidt flormelis på hænderne, hvis dejen klistrer.
Tril små kugler på størrelse med 1-kroner, sæt dem på et fad med bagepapir, og tryk dem flade med en gaffel. Lad pebermynteknapperne tørre i mindst 3 timer, gerne natten over.
Smelt chokoladen over vandbad, og fyld den i en fryse- eller sprøjtepose; klip et lillebitte hul i posen, og sprøjt chokoladen på pebermynteknapperne. Lad dem ligge på bagepapiret, til chokoladen er størknet.
Opbevar knapperne tørt. De holder sig i mindst 1-2 uger.
TIP:
Pebermynteolie fås ofte i helsekostbutikker – ellers online i Bolsjehuset.

Må jeg anbefale ikke at lave dem for store, de er meget søde – som i rigtig, rigtig søde – men de minder om hyggelig barndom … uhm

6 kommentarer:

  1. Uha.. de lyder godt nok hvinende søde.. Jeg tror jeg holder mig til de råmarcipanbrød med nougat og chokolade overtræk jeg fik vredet sammen for et par timer siden.. :-)

    SvarSlet
  2. Mums det ser bare lækkert ud... om de kan holde helt til jul... næppe... hi hi... Knus

    SvarSlet
  3. Uhmmm elsker pebermyntechokolade, men tror jeg køber mig til juleguffen i år...;D Knus

    SvarSlet
  4. Hvor ser det dog lækkert ud, Anette - det tre typer juleknas, jeg ikke har prøvet at lave. Tak for nogle skønne ideer!
    Jeg kunne tænke mig, der er en lille 6-årig pige, der har lyst til at være med til fremstillingen :-)
    Kh til dig

    SvarSlet
  5. Uhmmmm det ser lækkert ud, Anette:-) Kommer lige forbi......hihi
    Hyggelig blog du har her - vil bestemt følge med fremover:-)
    Kærligst Gitte

    SvarSlet
  6. Inge: de er meget søde, men i små mængder går det an.

    May Britt: jeg tvivler også på at de kan holde til jul med mindre jeg gemmer dem væk ;o)

    Anne Marie: nogle år køber jeg mig også til det meste, men i år har jeg både lyst og overskud, og så er det sjovt.

    Madame: Velbekomme, det er alt sammen noget de små sagtens kan være med i - måske med undtagelse af de brændte mander, der skal man godt nok være varsom med ikke at brænde sig. Men både pebermynteknapperne og chokoladeknasen er hyggeligt at være sammen om.

    Gitte: Velkommen til, det er altid dejligt med nye ansigter og hilsner :o)

    KH Anette

    SvarSlet