fredag den 11. november 2011

Moskeer i Istanbul

Vi besøgte naturligvis også Den Blå Moske i Istanbul, eller som den egentlig hedder Sultan Ahmed Mosque. Ja vi besøgte den faktisk flere gange, de første 2 gange mens der var bøn, og så er der ikke adgang for turister.

Tredie gang var vi mere heldige og kom også indenfor, men det blev en hurtig tur igennem moskeen. Der var utroligt mange mennesker, støjniveauet højt, og det var sidst på dagen, og benene trætte. Så jeg har kun nogle få billeder derfra.

Til gengæld har jeg en serie billeder fra en anden, mindre og meget smuk moske, og med den stilhed, jeg normalt forbinder med en religiøs bygning. Jeg har desværre hverken navn eller fakta om den, så billederne må tale for sig selv -  de kommer sidst i serien.

UPS her snyder Windows Live mig lidt, så i den serie du ser her på siden ligger den lille moske til sidst, men hvis du ser billederne igennem som diasshow, ændrer rækkefølgen sig – øv – men de meget lyse billeder er fra den lille moske.


Fakta om Den Blå Moske: Den er bygget af Sultan Ahmet den første af Sedefkar Mehmet Aga. Byggeriet startede i 1609 og den blev færdiggjort i 1617. Den hedder oprindelig "Sultan Ahmet Cami", men turisterne kalder den for den blå moske på grund af dens mere end 20.000 blå kalker. Den har 6 minereter, kuppelen er 43 m høj og der er 260 mosaikvinduer.

7 kommentarer:

 1. Igen nogle utrolig smukke billeder.... og lidt historie... Knuzz

  SvarSlet
 2. Hvor er det dog smukt at se, Anette!
  Minder mig om en serie lysbilleder, min far tog i Jerusalem. Kh

  SvarSlet
 3. Jeg fandt din blog hos Madame og glæder mig til at følge dig.

  SvarSlet
 4. Peter: Velkommen og selv tak.

  May Britt: Tak - håber vi snart ses.

  Madame: Tak, og tak for en hyggelig eftermiddag.

  Diy se her hvordan: Velkommen, det glæder mig du vil læse med.

  KH Anette

  SvarSlet
 5. Flotte billeder af moskeerne, både af den lille og den store..EN god uge til dig..Knus

  SvarSlet
 6. Tak Annemarie og god uge til dig.
  KH Anette

  SvarSlet